Posted by on 29. juni 2017

Lett å opprettholde motivasjonen når du løper i samme rom som medaljene!

For ganske mange år siden hadde jeg en nabo som løp maraton. Han reiste verden rundt og deltok i alle de store maratonløpene. Jeg husker jeg tenkte, det må være fantastisk å oppleve New York maraton, ikke som tilskuer, men som løper!

For meg var det en helt uoppnåelig drøm.
Ikke bare hatet jeg å løpe, kondisjonen var så elendig at etter å ha løpt etter bussen, heiv jeg etter pusten. 2,5 km løpetur i Melsheia i Sandnes var en lidelse.
Aller helst ville jeg bare sette meg ned og ta meg kaffe og  røyk!

Vet du hva?
Dette er over 30 år siden, mye har skjedd på denne tiden.  Kroppen er da brukt både til  sykling, gåturer, skiturer og fjellturer, men det først de senere årene jeg har oppdaget gleden over å løpe og på få år har jeg nå løpt 6 maraton og 11 halvmaraton!

Berlin 2014, London og Amsterdam 2015, Barcelona og Oslo 2016 og Barcelona 2017.   Dette kan minne om en liten skryteliste, og det er det.

Drit I janteloven, jeg er kjempestolt hver gang jeg krysser målstreken enten det er halvmaraton eller helmaraton!.

Og jeg har tenkt å fortsette å løpe så lenge jeg kan. 42195 meter er langt å løpe, det gjør vondt og underveis lurer jeg alltid på hva jeg driver med. Du trenger ikke løpe fort for å delta I lange løp, men du må ha vilje til å trene jevnlig, og villig til å ha det vondt mens det står på.

Løpekalender 2017

2 maraton og 4 halvmaraton ble det i 2016. I år har jeg bestemt for å delta i flere løp. Så langt i 2017 har jeg løpt maraton i Barcelona, Parkløpet i Sandnes – 7 km, halvmaraton i Sandnesløpet og MidtbygdaIL halvmaraton – start fra Preikestolhytta til Tau, et fantastisk løp som anbefales. Vi var 17 deltakere og 8 kvinner hvorav jeg havnet på delt 7 plass i Kvinneklassen! Wings for life løp jeg sammen med datteren min og på Team Northug – godt 10 km kom vi før bilen tok oss igjen.

Iform løpet løp jeg  10 km for Team Løpeskjørt sammen med noen av de flotte kvinnene du møter på Instragramkontoen og her på bloggen til Team Løpeskjørt!

Sommer og løping!

Sommerferien er i gang og da selvsagt planlegges det mange løpeøkter. På reisen til Samos sist uke var løpeskjørtene pakket med. Dessverre pådra vi oss en influensa en av de første dagene, det ble derfor kun noen gåturer i raskt tempo. Influensaen fulgte med på hytta og idag er første dagen på 14 dager jeg kjenner at kroppen kan testes ut på en løpetur.

Det regner og blåser ute, men det betyr ingenting. Gleder meg så til å komme igang med løpingen igjen og det er da gode muligheter for at neste løp gå som planlagt likevel – selv om jeg ligger på etterskudd med 80 km!  Sommerløpet arrangeres i Kristiansand 19. august. Nytt av året blir det maraton med 200 plasser. Et løp med få deltakere og jeg kommer nok til å danne baktroppen som vanlig. Kanskje du har lyst å bli med?

Morgentur på Samos

Høsten er ikke ferdig planlagt ennå. Selvsagt skal vi løpe Sandnes Halvmaraton som arrangeres for 4 gang. Stavanger Maraton rekker jeg dessverre ikke i år, da er vi ute og reiser.

Og tenk, drømmen min er i ferd med å gå i oppfyllelse.

I november skal jeg og mannen min løpe New York Marathon!

Fortsatt god sommer til deg og takk for at du leser!

Kommenter og del gjerne 🙂

Hilsen Ingrid!

Ingrid Roth Hetland

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


Ingrid Roth Hetland

Andre innlegg fra Ingrid:

Siste innlegg fra alle bloggere:

 • Oslo Maraton 20177 tips til Oslo Maraton
  LØPER DU OSLO MARATON? Her får du 7 utstyrstips! Nå er […]
 • Løpeoldiser?
  «LØPEOLDISER»? Ja, du leser helt rett. Det er en […]
 • Døden´nær
  Planen var å løpe 70 km hver uke i sommerferien. Men i […]
 • Årets løpefest Oslo maraton
  Fredag 15. september kl 13.00 jobb dagen er over og […]
 • Ny løypeprofil Oslo Maraton
  I dag ble 16 kilometer i rolig tempo løpt og avsluttet […]

Våre bloggere: